Vandalisme extrem de violente impotriva restrictiilor, in Nordul Italiei

Noile măsuri anti-pandemice au dus la proteste de stradă în Torino și Milano Acestea s-au transformat în confruntări cu Poliția și atacuri violente ale gloatelor furioase, care au aruncat cu petarde și alte astfel de obiecte incandescente și au atacat și jefuit magazine, relatează The Guardian.

În centrul orașului Torino, mai multe magazine de lux au fost distruse și jefuite după lăsarea nopții de Luni spre Marți. Polițiștii au răspuns cu gaz lacrimogen, încercînd să disperseze grupurile de protestatari anti-restricții. Scena unor confruntări similare a fost și orașul Milano, capitala regiunii vecine, Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie în primul val al acesteia.

Gloatele furioase au scandat „Libertate” în timp ce au intrat în confruntări cu polițiștii. Aceste tensiuni și proteste violente vin după un val de alte proteste, pașnice însă, în mai multe orașe mari din țară – în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo. Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decît primul.