VALORILE MORALE ALE DEPUTATULUI BAPTIST GHILETCHI

„Viitorul unei țări prospere depinde de valorile morale care stau la temelia ei”, scrie deputatul baptist Valeriu Ghileţchi pe Facebook. Are perfectă dreptate, domnilor, dar cum, naiba, se face că astfel de adevăruri sînt rostite de oameni care n-au nici o „legătură de contribuţie” cu astfel de adevăruri?

Păi, Republica Moldova, în realităţile pornografice, bachice şi tîhăreşti nu tinde spre prosperitate, pentru că nu are valori morale, începînd chiar cu acele „valori morale” care l-au determinat pe Ghileţchi să-şi trădeze partidul pentru care a fost votat, să se cuibărească perfid în partidul de buzunar al încă necondamnatului Iurie Leancă, iar asta ca să treacă sub comanda politică a lui Plahotniuc. Tot aşa cum a trecut de la ortodoxism şi marxismul sovietic la baptişti, că doar nu s-a născut într-o familie de baptişti! În 1960, anul naşterii sale, sînt sigur că nici nu se auzise de baptişti în satul său natal Pînzăreni din raionul Făleşti.

Determinarea valorilor morale naţionale care trebuie să stea la temelia prosperităţii unei ţări, mai ales în condiţiile Republicii Moldova, depinde de politicieni, în primul rînd, de cei aflaţi la guvernare, iar Ghileţchi se cam află la guvernare. Arătaţi-mi măcar un singur politician de la guvernare, ministru sau deputat din majoritatea parlamentară care este cu adevărat moral! Măcar unul dacă ar fi şi eu m-aşi înşela, mi-aş da acordul să fiu ars pe rug în piaţa publică! Valorile morale ale lui Ghileţchi, Plahotniuc, Candu, Ghimpu etc. sînt egale cu „respectul profund” pe care îl are gruparea Stat Islamic faţă de Biblia creştină!

Mihai CONŢIU