VALERIU STRELET SI NATALIA GHERMAN AU AVUT O INTREVEDERE CU VICTORIA NULAND

Prim-ministrul Valeriu Streleţ, însoţit de vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Victoria Nuland, Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA.

În cadrul întrevederii, a avut loc un schimb aprofundat de opinii referitor la modalităţile optime de depăşire a provocărilor cu care se confruntă ţara noastră, acţiunile preconizate de autorităţile moldoveneşti şi sprijinul ce ar putea fi acordat de SUA în promovarea rapidă a reformelor necesare.

Premierul Valeriu Streleţ a vorbit despre măsurile întreprinse şi interesul Guvernului Republicii Moldova de a pregăti, în termeni cît mai restrînşi, condiţiile necesare pentru lansarea negocierilor şi semnarea unui memorandum cu Fondul Monetar Internaţional. Discuţiile privind acest subiect urmează a fi continuate în cadrul deplasării premierului la Washington D.C., pe data de 1 octombrie curent, unde va avea o serie de întrevederi cu reprezentanţii FMI.

Un subiect important al discuţiilor l-a constituit securitatea energetică a Republicii Moldova şi priorităţile Guvernului în acest sens, în special la capitolul ce ţine de construcţia unor noi interconexiuni electrice şi a gazoductului Ungheni-Chişinău.

De asemenea, Valeriu Streleţ şi Victoria Nuland au abordat o serie de aspecte ce se referă la problematica transnistreană şi securitatea regională.