VALERIU STRELET S-A INTILNIT CU SECRETARUL GENERAL AL ONU

Premierul Valeriu Streleţ a purtat discuţii cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, în cadrul participării la sesiunea a 70-a a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

În cadrul întrevederii, Secretarul General ONU s-a referit la adoptarea recentă a noilor Obiective globale pentru Dezvoltarea Durabilă în perioada post-2015, exprimînd speranţa că Guvernul Republicii Moldova va întreprinde acţiuni hotărîte pentru implementarea acestora. Prim-ministrul Valeriu Streleţ a apreciat rolul important al agenţiilor şi programelor ONU în procesul asistenţei pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pe parcursul anilor.

Valeriu Streleţ a declarat că s-a făcut un pas important în avansarea eforturilor globale de dezvoltare, referindu-se la adoptarea agendei post-2015 cu obiectivele de dezvoltare durabilă, bazate pe trei piloni inter-conectaţi – economic, social şi de mediu. Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la situaţia regională de securitate şi evoluţiile în dialogul pentru reglementarea conflictului transnistrean, fiind menţionată relevanţa proiectului ONU privind măsurile de încredere.

Secretarul General Ban Ki-moon a reiterat disponibilitatea ONU pentru oferirea asistenţei Republicii Moldova în domeniile de competenţă.

La rîndul său, Prim-ministrul Valeriu Streleţ a lansat invitaţia în adresa Secretarului General ONU de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.