VALERIU STRELEŢ: “AGENDA POLITICĂ PENTRU SESIUNEA PARLAMENTARĂ DIN TOAMNĂ VA FI UNA PLINĂ”

Agenda pentru sesiunea parlamentară din toamnă va fi una plină, prioritare vor fi iniţiativele ce vin de la Guvern şi care vizează acţiunile şi etapele pe care trebuie să le parcurgă R. Moldova pînă la summit-ul de la Vilnius. Afirmaţiile au fost făcute de liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ în cadrul unui interviu acordat unui portal de ştiri.

Potrivit lui Streleţ, nu vor fi uitate nici iniţiativele deputaţilor PLDM, care s-au acumulat într-un număr destul de important ”în această perioadă de turbulenţă politică de pînă la 30 mai şi chiar în perioada de după 30 mai, cînd am dat curs în special iniţiativelor care au venit de la Guvern”.

Liderul fracţiunii PLDM a specificat că fracţiunea pe care o conduce este decisă ca împreună cu partenerii de coaliţie să ducă mandatul pînă la sfîrşit. “Vom executa toate prevederile programului de guvernare care a fost votat la 30 mai 2013 şi vom respecta întocmai Acordul de constituire a Coaliţiei Pro-Europene, care este unul foarte şi foarte concret. Aşa că avem toate premisele şi ferma decizie politică să ducem pînă la bun sfîrşit mandatul legitim şi în termen al Parlamentului de legislatura a XIX-a şi ca următoarele alegeri parlamentare să fie doar ordinare”, a spus Streleţ.

El s-a arătat optimist faţă de şansele R. Moldova de a parafa în toamnă Acordul de Asociere cu UE. “Noi avem toate şansele ca deja către summit-ul de la Vilnius să avem, pe de o parte, parafat Acordul de Asociere, care prevede inclusiv crearea Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, iar pe de altă parte, la acest Summit să fie adoptată şi o declaraţie privind perspectiva europeană a Moldovei”, a adăugat Streleţ.

Moldpres