VADIM KRASNOSELSKI A FOST ALES PRESEDINTE AL AUTOPROCLAMATEI RMN

Preşedintele sovietului suprem al autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, este noul lider al regiunii transnistrene, a anunţat astăzi aşa-numita comisie electorală centrală de la Tiraspol, transmite Moldpres.

„Vadim Krasnoselski a cîştigat din primul tur alegerile prezidenţiale, obţinînd peste 62% din sufragii. Pentru principalul oponent al acestuia, actualul preşedinte Evgheni Şevciuc, au optat mai puţin de 28% din alegători”, se arată în comunicatul cec-ului din stînga Nistrului.

Rezultatele oficiale de la Tiraspol au confirmat informaţia Centrului de studiere a opiniei publice din Rusia care a monitorizat alegerile din regiune. Potrivit instituţiei, Krasnoselski a învins cu 69,8% din voturi. „Au fost efectuate sondaje la o sută de secţii electorale din toate localităţile rmn. Candidatul Vadim Krasnoselski a obţinut 69,9% din voturi, iar actualul lider Evgheni Şevciuc – 18,8%”, se arată în raportul instituţiei, făcut public în dimineaţa zilei de luni.

Vadim Krasnoselski s-a născut la 14 aprilie 1970, în regiunea Cita din Federaţia Rusă, în familia unui militar ucrainean, care din 1978 s-a stabilit cu traiul în oraşul Bender. A absolvit Şcoala Tehnică Militară de Rachete din Harkov (Ucraina), Universitatea „T. G. Şevcenko” de la Tiraspol. Din septembrie 1993 dezvoltă o carieră în organele de afaceri interne în regiunea separatistă. În decembrie 2015 este ales preşedinte al legislativului autoproclamatei rmn.

Potrivit presei de la Tiraspol, Krasnoselski a fost susţinut în campania electorală de holdingul „Sheriff”, precum şi de partidul „Rusia Unită” condus de preşedintele Vladimir Putin.

Pe 11 decembrie, în autoproclamata rmn s-au desfăşurat alegeri prezidenţiale. Locuitorii regiunii au avut de ales din şase candidaţi.

Conform aşa-numitei comisii electorale centrale de la Tiraspol, dreptul de vot a fost exercitat de circa 60% din locuitorii regiunii incluşi în listele de votare (aproximativ 400 mii de cetăţeni).