VA FI INTERZISA CARNEA PROCESATA IN GRADINITE SI SCOLI

„Va fi interzisă carnea procesată(mezelurile și crenvurștii) în cantinele pentru copiii din instituțiile școlare și preșcolare”. Declarația a fost făcută de către ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Ordinul a fost semnat astăzi de către ministrul Glavan și urmează să fi publicat în Monitorul Oficial în următoarele zile.

„O dată cu intrarea în vigoare a ordinului semnat va fi interzisă carnea procesată în cantinele pentru copiii din instituțiile școlare și preșcolare. Este vorba de mezeluri și crenvurști, în special. Vom face posibil ca să înlocuim carnea procesată cu carnea proaspătă. Costurile financiare nu va fi mai mari. Vom reduce consumul de grăsimi și zahăr. Vom reveni la acele 60 de minute de sport zilnic - obligatoriu”, a specificat ministrul.

Potrivit ministrului Glavan, copiii trebuie să consume fructe și legume - zilnic. „Practic fiecare al doilea copil este bolnav - urban. Unul din patru este sănătos - rural. Nu este normal. Noi trebuie să introducem noi meniuri”, a subliniat ministrul.

De asemenea, Glavan a recunoscut că în noul meniu se va micșora cantitatea de napolitane, biscuiți și orice alte produse făinoase pe care le consumă un copil pe parcursul zilei.

În următoarea perioadă urmează să fie creat un grup de lucru care se va ocupa cu monitorizarea noului meniu și implementarea acestuia.

Ana SÎRBU (agora.md)