USATII, COIUL DIN CALDAREA CU FORMOL A LUI PLAHOTNIUC

Autor: Teofil KAMINSKI

Aseară, pe amurgite,  Renato Usatîi, supărat foc că nu ajunge preşedinte de ţară pe motiv că este încă imberb, a aterizat la PRO TV, la emisiunea În Profunzime. Să plîngă ruseşte, adică pluvial, pe umerii Lorenei Bogza că a fost tras în piept de buldogii politicii de la Chişinău. M-m-m-m-m! A fost lăsat fără perspectivă politică şi cu banii Căilor Ferate Îndepărtate făcuţi pilaf!

Ridică, băi,  corturile din centrul capitalei şi vinde-le în Turcia! Acum du-te şi fă politică în Siria, că pe aici te-ai cam epuizat. Nu uita, însă, nici de ostaticii tăi din închisorile din România!

Ideea lui Usatîi: Igor Dodon este marioneta lui Plahotniuc. Adică, Plahotniuc îl va „face preşedinte” pe Dodon în detrimentul  băiatului arhigeneros cu curvele pe la miez de noapte (le cumpără, zice lăudărosul de la Făleşti, telefoane de 10.000 de Euro pentru un zîmbet galeş!). 

După logica Renăţelului, băiatul mamei de la iniaz,care face totul în grabă, lui Plahotniuc i-a rămas doar atît: să-i dăruiască Moscovei  un preşedinte al Moldovei cu numele Igor Dodon. După aia, Moscova unde va începe să creadă lacrimilor?!  Dar, zice Usatîi, lui Dodon n-o să-i meargă, că există alţii mai buni. Şi, în turul doi al prezidenţialelor, să vezi surpriză…!

Nu te grăbi, Renato, ca mireasa după un telefon mobil! Confruntările dintre concurenţi încă urmează şi cine va fi mai convingător, acela va fi ales. În ceea ce priveşte însă logica politică a lui Renato, apoi e taman invers. Manipulatorul, de regulă, răstoarnă lucrurile. Plahotniuc într-adevăr îşi doreşte sprijinul Occidentului (şi al americanilor, şi al europenilor), dar mai ales banii europeni, că americanii, ca şi ruşii, nu prea se reped cu banii.

Pentru asta ce trebuie să facă Plaha? Să-i scutească, să-i scape pe europeni de eterna angoasă şi frică: venirea unui politician pro-rus şi de stînga la putere în Moldova. Deci, Plahotniuc îl va submina cu orice preţ pe Igor Dodon şi-l va sprijini chiar şi pe candidatul dreptei, pe Maia Sandu, de exemplu, numai să devină Eroul Vestului. Karoce, kino cu zontik! De aceea, Plaha a scos Gogoaşa Vorbitoare din căldarea cu formol de la intrarea din curte a Hotelului „Nobil” şi a trimis-o… În Profunzime. Pentru că Plaha face tot ce spun consilierii de la Bucureşti, care se tem şi ei ca dracul de tămîie de un candidat pro rus.

Numai că Dodon nu-i pro-rus, ci pro moldoveni. Iar dacă Dodon este în relaţii bune cu ruşii, vede Renato Usatîi ceva rău în asta? Sau de cînd a început să plîngă nu  mai vede nimic?