Unul din marile secrete ale omenirii a fost descifrat

Care e semnificația reală a numărului 666, potrivit experților în numerologie

Numărul 666 e cunoscut drept „numărul bestiei” în Noul Testament, iar în teoriile conspirației adepții se referă adesea la el ca fiind numărul Antihristului. Și totuși băieții de la Numberphile au încercat să găsească o explicație ceva mai logică pentru numărul care dă emoții oamenilor de 2.000 de ani. 666 nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă aruncăm o privire către originile lui, arată ceva interesant despre felul în care Biblia a fost scrisă. Aparent, viziunea apocaliptică nu e singura de luat în seamă.

Practic, 666 e folosit drept un cod nu tocmai subtil, mai ales pentru literații din perioada redactării Noului Testament. Textul a fost scris inițial în greaca veche, care, după cum probabil știe toată lumea, folosea numere scrise ca litere. La fel stau lucrurile și în cazul ebraicii, cealaltă limbă principală de scriere a Bibliei. Prin urmare, fiecare cuvînt avea și o semnificație numerică.

În capitolul 13 din „Cartea Revelației”, numărul este menționat astfel: „Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”. Potrivit celor de la Numberphile, aceasta e aproape o ghicitoare care te îndeamnă să afli semnificația numărului.

Cifrele 666 sunt scrise în ebraică, care oferă o semnificație și mai mare numerelor care simbolizează cuvinte și cuvintelor care simbolizează numere. Așadar, dacă traduci în cuvinte ebraice 666, obții Neron Kesar, adică scrierea numelui Nero Cezar, liderul Imperiului Roman din respectiva perioadă (13 Octombrie 54 – 9 Iunie 68). E una dintre cele mai controversate și detestate figuri istorice. La urma urmei, se presupune că a dat foc Romei și era bănuit ca ar fi violat-o pe mama lui. Doar în Grecia au existat voci preocupate de o imagine diferită. Astfel, pentru Pausanias, Nero era un exemplu pentru justețea afirmației lui Platon, conform căreia marea nedreptate „nu pornește de la oameni obișnuiți, ci dintr-un suflet nobil corupt printr-o educație greșită”.

Aparent, lucrurile stau la fel și în cazul scrierii alternative a numărului bestiei, care în mai multe texte biblice e 666. „Asta se adaugă la complexitatea ghicitorii și secretului. Nimeni nu vrea să scrie o carte în condițiile persecuțiilor imperiale, în care spune clar că rădăcina tuturor relelor e Nero Cezar”.

PLAYTECH.RO