Unul de 70 de ani si-a impuscat nevasta mai tinara ca sa moară ea inaintea lui

Joi, 2 Aprilie, la ora 18:55, Poliția a fost alertată pentru că un individ de 70 de ani din Chișinău, sectorul Centru, și-a împușcat nevasta de 47 de ani. Insul deținea arma legal. Oare în acest scop și-o fi luat permisul de purtător legal de armă? Uitîndu-mă la diferența de vîrstă dintre ei, ținînd seamă de panica mondială generalizată provocată de coronavirus, mă gîndesc, lăsînd imaginația să-mi zburde și altfel în aceste momente tragice pentru întreaga omenire, la următoarele cauze posibile care l-ar fi putut determina pe acest ucigaș nemernic să-și împuște soția:

UNU. Gelozia? Să fi aflat că nevastă-sa o pune cu altul și, orbit de răzbunare, a trimis-o pe lumea ailaltă, ”ca un bărbat adevărat și cu naturelul simțitor”?

Doi. Să fi aflat că are în măruntaie coronavirus și, gelos pe viitorul muierii lui după ce el  ”o să fie mort pentru toată viața”, s-o fi gîndit că ar fi mai ”creștinește” să moară ea înaintea lui? De ce să se ”bucure” ea de moartea lui cînd poate fi invers?

Trei. E posibil să fi bănuit că soția lui contactase coronavirus și a împușcat-o din răzbunare, convins fiind că l-a contaminat și pe el, numai că ea are șanse să scape, pentru că e mai tînără, iar pe fruntea lui scrie ”aleluia, prohod și colivă”?

Patru. Mai pot lua în calcul și faptul că individul este speriat ca de bombe de coronavirus. Ăsta te omoară anunțat la vîrsta asta, în condițiile în care dacă nu exista putea visa lejer la 100 de ani. Avînd probabil și ceva ranchiune vechi față de nevasta lui mai tînără, gîndindu-se că pandemia asta poate dura la nesfîrșit, a împușcat-o poate premeditat. A făcut-o, poate, din dorința de a ajunge cu orice preț la pușcărie, convins fiind că acolo e cea mai sigură carantină, că acolo poate trăi liniștit, fără obligații, tot restul vieții, fără frica de a fi ucis de coronavirus.

Am abordat astfel subiectul de mai sus în aceste momente tragice pentru umanitate nu pentru amuzament, ci pentru o scurtă relaxare în fața fatalității. Pur și simplu, acest ucigaș de 70 de ani poate fi și un dement. Nu-i destul că suntem uciși de un inamic invizibil, mai trebuie să ne ucidem și între noi – soți între soți, frați între frați, părinți între copii, prieteni între prieteni la beție etc. (M. C.)