UNELE FAMILII BENEFICIARE DE AJUTOR SOCIAL VOR TREBUI SĂ SEMNEZE UN ACORD CU DIRECŢIA ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Familiile care au primit ajutor social, dar au cheltuit banii ineficient, inclusiv pentru alcool, vor trebui să semneze un acord de cooperare cu direcţia/secţia asistenţă socială. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în cadrul unei întîlniri cu preşedinţii şi vicepreşedinţii de raioane.

Potrivit ministrului, modificarea a fost introdusă pentru a-i disciplina pe unii părinţi. “Există cazuri cînd unele familii defavorizate primesc bani de la stat pentru creşterea şi educaţia copiilor, dar aceste mijloace financiare sînt cheltuite în alte scopuri. Totodată, autorităţile locale vor trebui să ajute ca familia respectivă să iasă din această dependenţă de alcool. Modelul acordului şi condiţiile de semnare a acestuia vor fi stabilite de Guvern”, a menţionat Valentina Buliga.

Modificarea respectivă la Legea cu privire la ajutorul social ar putea intra în vigoare din toamnă, după ce va fi aprobată de Parlament.

Lunar, beneficiază de ajutor social circa 30 de mii de familii din R. Moldova. Peste 80 la sută dintre beneficiarii de ajutor social sînt familii cu copii. Valoarea medie a acestei prestaţii este de 700 de lei (40 de euro). (Moldpres)