Underground Comedy

Fiind tineri şi neastîmpărați, dornici să aducă zîmbetele pe fețele oamenilor, cîțiva băieți foarte talentați au decis să-şi creeze ceva al lor special. Aşa a apărut proiectul umoristic Underground Comedy, care pentru ei a devenit mai mult decît un hobby. Unul din coordonatorii trupei, Pavel Garabazii, vine să ne aducă mai multe detalii din viața acestui frumos proiect.

Pavel, tu ai pseudonimul Jimmy Pătrunjel. De ce?

- În 2014, noi am creat un proiect Comedy al nostru și acolo era o emisiune în care ieșea un prieten și cînta la chitară. Emisiunea se numea „Radio Pătrunjel” și, iată, mai tîrziu, noi am decis să creăm un video-blog cu aceeași denumire în care să postăm sketch-uri de-ale noastre ca să ridicăm dispoziția la oameni. Probabil colegului meu Dănuț îi zic Radio dar mie Pătrunjel și iată așa a rămas pînă în prezent. Dacă e să vorbim de Jimmy, asta vine încă de la colegiu. Într-o zi, stăteam cu colegii afară și ne nebuneam cîntînd piesa cea indiană „Jimmy, Jimmy, acea, acea” și, iată, pînă în ziua de astăzi, s-a lipit acel Jimmy de mine nu știu de ce. Băieții de la colegiu îmi zic Jimmy, iar cei care mă cunosc după video-blog îmi zic Patrunjel.

Ești coordonatorul proiectului Underground Comedy. Te rog să ne povestești cum a fost începutul acestui proiect?

- Proiectul acesta a fost început cu 2 ani în urmă, de fapt era un hobby. Noi eram o echipă de băieți, împărțiți pe duete și concuram între noi în cadrul altor proiecte. Am înțeles că nouă ne iese destul de bine și ca să nu jucăm sub fluierului cuiva am decis să creăm ceva al nostru, să fim împreună să nu fim concurenți, deoarece nu are rost, ar fi mai bine să depunem efort împreună și să facem ceva haios pentru toți. Și iată că am dat start acestui proiect. La început eram trei persoane, după care, treptat, mergînd pe la diferite evenimente, am depistat cîteva persoane talentate în care am văzut un potenţial și i-am invitat la noi în echipă ca să se dezvolte. Astfel am devenit ceea ce suntem. După multiple concerte, evenimente, brusc ați luat o pauză de aproximativ jumătate de an.

Care a fost motivul acestei pauze?

- Motivul acestei pauze a fost foarte simplu. Practic se finisa sezonul de umor, în plus o parte dintre băieți au plecat,peste hotare. Noi nu am luat pauză, ci am continuat, doar că nu făceam asta public, adică mergeam la evenimente de tip închis. Noi evoluam într-un format mai mic, în număr de 3-4 persoane, deoarece cineva din colegii noştri a plecat la armată și am rămas doar 4 la număr. De asta s-a ajuns la așa-zisa pauză îndelungată.

În luna Noiembrie 2016 ați revenit pe scenă într-o nouă componență, inclusiv și două fete. Cum va primit publicul?

- Publicul ne-a primit foarte călduros, a reacționat pozitiv la aceste două domnișoare și noi ne mîndrim cu ele. Pe lîngă faptul că au un suflet mare și bun, mai au și partea actoricească pe care o perfecționăm zilnic la fiecare repetiție .Pînă în ziua de astăzi, am primit doar aprecieri pozitive din partea publicului și anume că fetele se încadrează foarte bine în proiectul nostru. Pentru a pregăti și a organiza un eveniment, un concert la nivel înalt, în afara de talent, muncă și inspirație, mai e nevoie și de susținere financiară.

Vouă cine v-o acordă?

- Avem un sponsor general care ne susține parțial, a doua parte o investesc chiar eu, din propriile surse. Orice afacere la început necesită investiții. La revenire am investit eu, după care acești bani mi-au fost reîntorși de către sponsori și parteneri. Viața din culise e diferită de cea de pe scenă.

Care a fost cea mai hazlie întîmplare pe care aţi avut-o departe de ochii publicului?

- În timpul unui eveniment, cînd microfonul era aprins eu m-am împiedicat și m-am exprimat puțin mai deosebit, mai haios, fapt la care publicul a rîs în hohote și deja cînd am ieșit pe scenă toți zîmbeau și erau pregătiți pentru următorul număr.

Cristina Chistol, studentă la Jurnalism, USM