UNDE MERG MOLDOVENII IN VACANTA?

Se zice că Moldova ar fi una dintre cele mai sărace ţări, dar destinaţiile pentru perioada estivală vorbesc de la sine, fiind dintre cele mai bogate şi sofisticate regiuni. Prognozele meteo arată mult soare, iar moldovenii îşi fac bagajele spre a explora întreaga lumea. În această perioada nu lipseşte nici numărul mare de poze şi chekin-uri ce atacă cu multă îndrăzneală reţelele de socializare. Trebuie să vadă şi vecinul cum mă odihnesc, nu?

O dată ce ţara noastră a fost scutită de vize în regiunea europeană, organizarea turneelor prin Europa nu mai sînt un vis sau ceva foarte greu realizabil. Acum, exagerînd un pic, poţi întîlni oricînd şi în orice ţară europeană mai des un pamîntean, decît un străin.

În perioada de vară, agenţiile de turism se bucură de un mare succes, potenţialii turişti moldoveni formează cozi ca să-şi rezerveze bilete spre toate colţurile lumii, iar cei cu mai multă experienţă îşi fac singuri traseul şi pleacă pe cont propriu la drum. Turcia, Bulgaria şi Grecia rămîn a fi direcţiile preferate pentru vacanţă. Suma necesară pentru vacanţă depindă de numărul zilelor în care se călătoreşte. Preţul unui pachet pentru 7 zile, porneşte de la 235-480 de euro în Turcia şi 140-300 de euro în Bulgaria. Pentru Grecia, ofertele cele mai ieftine sînt de 250-500 de euro. Conflictele armate din Ucraina, desigur, au micşorat considerabil numărul turiştilor în anul acesta şi cel precedent, dar pe cei curajoşi nu îi sperii cu nimic şi aleg totuşi această direcţie pentru perioada de odihnă. Regiunile fiind Crimeea, Koblevo şi Zatoka.

Alte direcţii alese pentru perioada estivală sînt România, Spania, Italia, Emiratele Arabe Unite, Insulele Maldive, Hong Kong. Chiar dacă o vacanţă le scoate moldovenilor din buzunare mii de euro, acest fapt nu-i face să renunţe la odihnă nici pe timp de criză. Calitatea şi destinaţia vacanţei depinde de grosimea portofelului fiecăruia.

Victoria RÎNJA