”UNDA VERDE” PENTRU ”SCENARIUL BELARUS” IN MOLDOVA

Scrisoarea celor 5, aprobată la București

”Europeana” Maia Sandu, interlopii moldoveni și serviciile secrete românești și-au oficializat frăția complice și criminală. Aici mă refer la aceea că Maia Sandu, Renato Usatîi, Tudor Deliu, Octavian Ţîcu şi Dorin Chirtoacă au semnat o scrisoare adresată comunităţii internaţionale, prin care îşi exprimă îngrijorarea şi sesizează partenerii externi despre tentativele de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon şi PSRM. Oricine înțelege că prin acest demers se intenționează ”justificarea internațională” de punere în practică a ”scenariului Belarus” în cazul în care Igor Dodon va cîștiga, inevitabil, alegerile prezidențiale în cel mai corect mod cu putință. Oare ce ”oracol” i-a ajutat pe cei cinci să pătrundă în mințile celor reclamați?

Situația de aici nu este nici pe departe comparabilă cu cea din Belarus. Cu toate acestea, dacă este să fim corecți, nu avem cum să nu fim de acord că protestele din Belarus sînt stimulate puternic din exterior. Admitem, firește, că un număr apreciabil de procente au fost fraudate, din exces de zel, în favoarea lui Lukașenko, dar asta nu înseamnă că el nu a fost, totuși, ales de către majoritatea belarușilor. Lukașenko, în raport cu Occidentul, se confruntă cu aceleași momente de care a avut parte Vladimir Voronin în 2009. Diferența constă în aceea că lui Voronin îi era adversar și ”fratele român”, pe cînd Lukașenko observăm că nu are parte de un astfel de frate vitreg dușmănos.

Cu toate acestea, în pofida democrației autentice, liber exprimată și aplicată din Republica Moldova ”de după Plahotniuc”, au apărut tot soiul de aventurieri politici care vor să rescrie și aici ”scenariul Belarus”. Vor o Putere cu care au demonstrat deja că nu știu ce să facă! Asocierea dintre semnatarii scrisorii amintite este nu doar insalubră, ci și criminală în raport cu moldovenii care, acum, au nevoie de pace socială și mobilizare națională. Aici este vorba despre criza provocată și de pandemie, dar și de echilibrul politic și social necesar redresării naționale în toate proiecțiile.

 

”Inventar uman”

Maia Sandu, fost premier incompetent, este susținută, pe față, de anumite structuri politice occidentale, dar și, din umbră, de o parte a structurilor secrete românești complice cu Plahotniuc, cu banii acestuia și ai lui Șor. Susținerea occidentală a ei vine, mai cu seamă, și din partea promotorilor Corectitudinii Politice occidentale.

Renato Usatîi, se știe deja, este un bandit notoriu dat în urmărire internațională de Justiția rusă. Singura lui scăpare e revenirea lui Plahotniuc și Șor în Țară, la Putere. Asocierea lui Usatîi cu Sandu e ca și cum Regina Angliei ar vrea să-l înfieze pe un ucigaș și violator în serie.

Tudor Deliu, cu tot respectul pentru ce a fost, a intrat, totuși, în acest joc murdar ”la toartă” cu Filat, mînjindu-și, și astfel, onorabilitatea de cîndva. Octavian Ţîcu, pentru mine, ca observator, este un alte viitor eșec al interminabilelor proiecte unioniste ale serviciilor secrete românești. El este un viitor Dorin Chirtoacă! Ca semnatar, Chirtoacă, expirat de mult timp din calculele serviciilor secrete românești, este un voluntar disperat. El speră să fie reluat în calcul. Are motive suficiente să-l urască pe Țîcu, iar asta pentru că știe bine că Țîcu primește de la români ceea ce primea și el cîndva.

 

La ce ne putem aștepta?

Anticipînd că Dodon va cîștiga cinstit alegerile prezidențiale, cei cinci semnatari bizari ai scrisorii amintite vor să-și legitimeze ”scenariul Belarus” prin proteste interminabile. În această ”operațiune de legitimare”, România, prin serviciile secrete complice cu Plahotniuc, va avea grijă să obțină și acordul Occidentului. O autentică lovitură de Stat cu pretexte mafiote ambalate în discursuri democratice occidentale! Toate în favoarea lui Plahotniuc! Toate împotriva moldovenilor! Practic, ei fraudează de pe acum următorul vot al moldovenilor și viitorul stabil al acestei Țări! Dar dau vina pe Dodon, pe socialiști și pe ruși.

Așadar, am suficiente motive să cred că această scrisoare a fost inspirată și aprobată oarecum de către securiștii bătrîni de la București. În subconștientul acestora sălășluiește, inevitabil, amintirea unor vechi operațiuni de succes. ”Scrisoarea celor cinci lideri politici moldoveni” îmi amintește de ”scrisoarea celor cinci foști nomenclaturiști români”, din anul 1986, împotriva fostului Președinte român Nicolae Ceaușescu. Acea scrisoare, se înțelege, a fost difuzată în tot Occidentul și, printre altele, a stat și ea la baza răsturnării ”legitime” a regimului Ceaușescu. Tot printr-o lovitură de Stat, în Decembrie 1989! Asta în aplauzele admirative ale aceluiași Occident care, ulterior, a transformat România într-o colonie înfiorător de săracă.

Dodon nu e Ceaușescu nici pe departe, Republica Moldova nu este România de atunci, Republica Moldova democrată de astăzi nu este Belarus, dar apare ”scrisoarea celor cinci” pentru că serviciile secrete și-au amintit de vechiul model românesc. Toate acestea se întîmplă pentru că acele servicii secrete românești nu-l pot ierta pe Dodon că l-a alungat din Țară pe mafiotul Plahotniuc, protejatul lor! Toate acestea se întîmplă pentru că acele servicii secrete românești nu-l pot ierta pe Dodon de faptul că, din cauza lui, nu au putut transforma, în parteneriat cu Plahotniuc, Republica Moldova într-un paradis fiscal!

Atîta timp cît nimeni din România nu e pedepsit pentru complicitate criminală cu regimul mafiot al lui Plahotniuc, Republica Moldova va fi permanent invadată de astfel de ”scrisori ale celor cinci” scrise cu sînge de moldovean!

Mihai CONŢIU