UNA DINTRE CELE MAI VIZITATE TARI DIN LUME ARE SI CELE MAI DURE LEGI, IAR TOTI STRAINII SINT AMPRENTATI

Există un oraş-stat în lume care este renumit pentru rata scăzută a criminalității, pentru curățenia impecabilă, dar și pentru amenzile pe care le aplică.

Republica Singapore, este un oraş-stat insular şi cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est. Este una dintre ţările cele mai dens populate din lume, cu 7.797 locuitori pe kmp în anul 2016. Singapore este o destinaţie de călătorii foarte populară, astfel, turismul este una dintre cel mai mari industrii. Cei care ajung aici trebuie să ştie că această ţară are unele dintre cele mai ciudate legi.

În Singapore este interzis să cîntaţi, să recitaţi sau să rostiţi balade sau cîntece obscene în public. Dacă aţi fost prins încălcînd această lege, veţi fi pedepsit cu 3 luni de închisoare sau cu amendă, sau ambele. Dacă folosiţi Wi-Fi de la altă persoană se consideră că comiteţi o „fraudă prin internet”. Pedeapsa pentru această încălcare este o amendă de 10.000 de dolari sau 3 ani de închisoare, sau ambele. Dacă nu trageţi apa la toaleta publică după utilizare, puteţi primi o amendă substanţială.

În Singapore nici măcar nu se gîndesc la urinat în ascensoare. Acestea sînt echipate cu dispozitive de detectare a urinei (UDD), care sînt sensibile la mirosul de urină, declanşează o alarmă, iar uşile ascensorului se închid pînă cînd soseşte poliţia. În Singapore există o lege împotriva fumatului în locurile publice şi în vehicule. Această lege a fost pus în aplicare pentru a asigura un mediu curat şi sănătos pentru public şi de a proteja oamenii de fumatul pasiv. Cu toate că nu este ilegal să cumpăraţi ţigări sau să fumaţi în propria casă, este ilegal să fumaţi în public. Se consideră infracţiune dacă intraţi în ţară cu ţigări. Infractorii care prima dată aruncă obiecte mici, cum ar fi mucuri de ţigară sau ambalaje de la dulciuri sînt amendaţi cu 300 de dolari. Daca sînteţi prins în timp ce aruncaţi o sticlă de plastic pe jos, amenda va fi de 1.000 de dolari. În cazul în care sînteţi prins a treia oară că aruncaţi pe stradă, veţi fi nevoit să munciţi în folosul comunităţii şi să purtaţi o cămaşă fosforescentă pe care scrie: „Sînt bădăran al gunoaielor”. Guma de mestecat nu este o problemă, dar comercializarea ei este interzisă. Pedeapsa pentru contrabandă cu gumă este de pînă la 2 ani de închisoare sau amendă de 100.000 de dolari.

Singapore nu este un loc pentru cei care scuipă. Rezonabil, este ilegal să scuipaţi în magazine sau pieţe. De asemenea, este ilegal să scuipaţi pe drumurile publice, trotuare sau oricare alte locuri publice. Dacă încălcaţi această lege, veţi fi amendat cu cel puţin 1.000 de dolari.

Republica Singapore a introdus, începînd cu data de 20 Aprilie 2016, procedura BioScreen, de amprentare a tuturor vizitatorilor străini la intrarea şi ieşirea din acest stat. Ministerul Afacerilor Externe local a informat că sînt excluşi de la procedura BioScreen diplomaţii rezidenţi, personalul tehnico-administrativ al misiunilor diplomatice, membrii organizaţiilor internaţionale şi aparţinătorii acestora, care posedă un ordin de exceptare de la Oficiul de Imigrare (IEO) sau un IEO-MJV (viză de intrare multiplă).

Sursa: bizlaw.md