Un tulburator caz de reincarnare: O fetita de 6 ani și-a reintilnit sotul dintr-o viata anterioara

De-a lungul timpului, au fost aduse destule dovezi palpabile în sprijinul ideii că reîncarnarea reprezintă un fenomen real şi chiar verificabil. Între cele mai interesate, este povestea lui Shanti Devi, din India.

Shanti Devi s-a născut în Delhi în 1926, iar la vîrsta de patru ani şi-a uimit părinţii susţinînd că adevărata ei casă era la circa 145 km distanţă, în locul unde trăia soţul ei.

Părinţii  au crezut că fiica lor este bolnavă psihic şi au făcut totul pentru a o descuraja să mai spună astfel de ciudăţenii. Însă Shanti a continuat să vorbească despre cealaltă familie a ei şi a oferit o adresă exactă şi mai multe detalii despre casa ei anterioara, soţul şi familia sa.

În cele din urmă, un profesor de la liceul Ramjas Daryaganj din Delhi, i-a spus lui Shanti că, dacă îi va spune numele soţului ei, o va duce la Mathura. Convinsă, a şoptit numele bărbatului la urechea acestuia – „Kedarnath Chaube”. Profesorul i-a spus că va aranja excursia la Mathura după ce va face nişte investigaţii. I-a scris o scrisoare lui Kedarnath Chaube, explicînd în detaliu afirmaţiile lui Shanti şi l-a invitat într-o vizită la Delhi.

În mod uimitor, profesorul a primit un răspuns rapid de la Kedarnath, în care recunoştea că tînăra lui soţie, Lugdi, murise de curînd. Şi mai uimitor era faptul că toate detaliile descrise de Shanti, detalii despre vechea sa casă şi membrii familiei anterioare, erau toate adevărate.

Povestea lui Shanti s-a răspîndit în întreaga Indie prin intermediul mass-mediei. Mai mult, cînd  Mahatma Gandhi a auzit despre ea, a vorbit personal cu Shanti şi i-a cerut apoi să stea în ashramul său. Gandhi a format un comitet pentru a investiga şi raporta în legătură cu declaraţiile fetiţei. La scurt timp, un comitet format din 15 persoane, incluzînd politicieni, lideri naţionali şi oameni de presă, a încercat să îi convingă pe părinţii lui Shanti să o lase să meargă la Mathura. La sosirea în Mathura, Shanti, fără nici un ajutor, i-a condus rapid către fosta sa casă. A descris corect cum arăta cu ani în urmă – înainte de a fi renovată.

Ca test, Kanjimal i l-a prezentat lui Shanti pe Kedarnath, ca fiind fratele său mai mare. Shanti a roşit şi s-a întors într-o parte. Cineva a întrebat de ce se înroşeşte în faţa fratelui mai mare al soţului său. Shanti a spus: „Nu, acesta nu este fratele soţului meu, este chiar soţul meu”. Apoi i s-a adresat mamei sale: „Nu ţi-am spus că e frumos şi că are un neg pe obrazul stîng, lîngă ureche?”

Apoi a rugat-o pe mama sa să pregătească de mîncare pentru musafiri. Atunci cînd mama a întrebat ce să facă de mîncare, ea i-a răspuns că i-ar plăcea cartofi umpluţi paranthas şi dovleac cu curry. Kedarnath a rămas mut pentru că acestea erau felurile lui favorite de mîncare. A întrebat dacă îi poate spune ceva „neobişnuit” pentru a-l ajuta să accepte că ea este chiar fosta lui soţie. Shanti a răspuns: „Da, exista în curtea casei noastre o fîntînă unde obişnuiam să fac baie”.

A putut relata informaţii intime cum ar fi aventurile extraconjugale ale membrilor familiei pe care nimeni altcineva din afara familiei nu le-ar fi putut şti. Însă nici asta nu a fost de ajuns pentru a-l convinge pe Kedarnath. Acesta avea nevoie de ceva pe care numai soţia sa moartă l-ar fi putut cunoaşte.

Se pare ca Lugdi suferea de o artrită dureroasă care îi îngreuna mişcările. Aceasta era o problemă atunci cînd cei soţi încercau să facă dragoste. Însă Lugdi a descoperit un mod de a se mişca astfel încît să poată să aibă relaţii intime cu soţul său. Această chestiune era extrem de privată, însă Shanti a putut să o descrie în cele mai mici detalii. Aceasta l-a convins.

Dr. Ian Stevenson, un specialist în problematica reîncarnării, a spus: „Am intervievat-o şi eu pe Shanti Devi, pe tatăl său şi pe alţi martori, inclusiv pe Kedarnath, presupusul soţ din viaţa ei anterioară. Cercetările mele indică faptul că a făcut cel puţin 24 de declaraţii în care amintirile ei verifică exact întîmplările.”

Sigur, doctrina reîncarnării nu este acceptată de Creştinism, dar ea este o concepţie centrală pentru majoritatea religiilor indiene tradiţionale, cum sunt Hinduismul şi Jainismul. În prezent, se pare că un sfert din populaţia Statelor Unite ale Americii crede în reîncarnare. (Sursa: noulpamant.ro)