Un tren intreg a fost evacuat in Germania. Calatorii au gasit o substanta necunoscuta

Echipe de intervenţie au fost mobilizate Duminică seara la evacuarea unui tren de mare viteză în Sudul Germaniei, după ce un pasager a descoperit un vas Petri (folosit pentru cultivarea microorganismelor sau mostrelor de animale sau plante) conţinînd o substanţă necunoscută, informează agenţiile de presă Belga şi dpa, potrivit agerpres.

Trenul circula de la Würzburg la Frankfurt şi a fost evacuat în staţia Aschaffenburg, după ce un pasager i-a alertat pe pompieri, a precizat pentru dpa un purtător de cuvînt al Poliţiei germane. Obiectul, un vas transparent circular, adesea folosit în biologie, a fost îndepărtat în conformitate cu un protocol riguros de securitate. Conform datelor unei anchete preliminare, nici o persoană nu a fost afectată. Aerul din tren a fost analizat şi nu prezintă nereguli. Vagonul în care a fost descoperit vasul Petri a fost scos din garnitură şi trenul şi-a putut relua călătoria cu o întîrziere de două ore.

Obiectul suspect a fost dus la un laborator pentru examinare, dar autorităţile nu cred că substanţa descoperită în el este toxică, potrivit Belga.