UN TINAR S-A INECAT iN LACUL DE LA PORTILE ORASULUI

Un tînăr de 19 s-a înecat în lacul de la Porțile Orașului din sectorul Botanica al capitalei. S-a întîmplat duminică, în jurul orei 23.00.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că la fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Botanica, care la scurt timp au scos persoana la mal.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, tînărul a mers la lac împreună cu patru prieteni. Cînd a dat semne de înec, prietenii au încercat să-l ajute să iasă din apă, dar nu au reușit. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă.

Salvatorii avertizează cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de securitate la scăldat. Oamenii sînt rugați să meargă la bazinele acvatice amenajate cu stații de salvare. Nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, în condiții meteorologice nefavorabile, dar și în stare de ebrietate. Maturii sînt îndemnați să-și monitorizeze atent copii în timpul vacanțelor de vară și să nu-i lase nesupravegheați lîngă apă.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2020, în iazurile și rîurile din țară și-au pierdut viața 26 de persoane, inclusiv trei minori.

Sursa: IPN