Un primar francez este amenintat cu decapitarea

Un primar francez a declarat, Vineri, că a primit ameninţări că i se va tăia capul, la doar o săptămînă după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty, o crimă care a şocat Franţa, informează dpa, potrivit agerpres. „Aceste ameninţări trebuie luate în serios”, a avertizat, la BFM TV, Jeremie Breaud, primarul din Bron, localitate situată în apropiere de Lyon.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin şi-a exprimat, pe Twitter, susţinerea faţă de Breaud, adăugînd că edilul va beneficia de protecţia Poliţiei.

Breaud a postat pe contul său de Twitter o fotografie cu un graffiti pe un zid din oraş pe care se putea citi: „Jeremie Breaud, îţi vom tăia capul”. Poliţia anchetează circumstanţele apariţiei acestor ameninţări.

Samuel Paty, 47 de ani, profesor de istorie şi geografie la Conflans-Sainte-Honorine, localitate situată la 25 de kilometri Nord-Vest de Paris, a fost decapitat la 16 Octombrie de Abdoullakh Anzorov, în vîrstă de 18 ani, născut în Rusia, de origine cecenă, pentru că a arătat caricaturi ale profetului Mahomed la începutul lui Octombrie în cursul unor lecţii despre libertatea de opinie. Ulterior, ucigaşul profesorului a fost împuşcat mortal de Poliţie.