UN PRESSOFAG PRINTRE ZIARE, REVISTE SI SITE-URI DIN ROMANIA

Lucruri transcrise cu un singur scop: ca să se ştie ce ne aşteaptă

Au dispărut, în ultimii 24 de ani, peste 1200 de întreprinderi productive: fabrici, uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigaţii şi cîte altele! În România, primul război mondial + al doilea război mondial + cutremurul din 1977 nu au distrus 1200 de întreprinderi. Politicienii ultimilor 24 de ani au reuşit performanţa!

  • Nu există bani pe gratis, asta e o poveste de adormit copiii.
  • Multinaţionalele, care reprezintă braţul economic armat al Imperiului Atlantist, vor continua şi intensifica în anii următori o adevărată politică a pământului pârjolit, al cărei obiectiv nu este doar acapararea unui maximum de resurse exportabile (energie, minerale, cereale, lemn, apă şi resurse umane, de la exportul creierelor – “brain drain” – până la munca sezonieră în industria agroalimentară, la personal paramedical şi la forţa de muncă sexuală) la un preţ cât mai scăzut, cum se întâmplă în general în toate regimurile coloniale, ci şi DISTRUGEREA (chiar gratuită) A TUTUROR RESURSELOR CE NU POT FI ACAPARATE în întregime pe termen scurt şi care ar risca să cadă apoi în mâna eurasiatică pe termen mediu. (Menţiune “M. S”: Aici e vorba mai ales de resursele imense de apă potabilă pe care România le are în subteran şi pe care americanii vor să le distrugă prin poluare – prin fracturare hidraulică/exploatare a gazelor de şist!).
  • Controlul rusesc în Europa de Est n-a distrus economia locală, i-a întârziat dezvoltarea sau poate n-a racordat-o la progresul tehnologic, dar n-a desfiinţat-o. La antipozi, s-au situat influenţa şi controlul britanic sau olandez. Imperiul britanic n-a adus bani de acasă, ci a dus bani acasă! A trăit pe seama teritoriilor cucerite, le-a extras seva sistematic şi masiv. Chiar şi după ce le-a eliberat politic! Occidentul întreg trăieşte şi acum pe seama fostelor, dar şi actualelor colonii devenite periferii de sine stătătoare cu numele.

Factologie

  • Un studiu realizat anul acesta (2014, nota “M. S.”) de către Transnational Institute pentru Comisia de Agricultură din cadrul Comisiei Europene atrage atenţia asupra fenomenului de "acaparare" a terenurilor agricole din Europa de Est de către cetăţeni străini din afara UE, analizând, totodată, şi cât teren a fost cumpărat de cetăţeni ai Uniunii Europene, dar şi din alte ţări decât acelea în care se află terenurile. Potrivit studiului, România este unul dintre statele care au vândut cele mai mari suprafeţe străinilor. Conform aceluiaşi studiu (în care se menţionează că România nu are date oficiale despre acest fenomen, autorii folosind date obţinute din diverse alte surse), în jur de 20%-30% din terenul arabil al ţării aparţine cetăţenilor străini din UE, în timp ce alte 10% aparţin unor persoane rezidente în alte state decât cele UE. Altfel spus, din estimările Transnational Institute, aproximativ 5,3 milioane de hectare (40% din aproximativ 13,3 milioane de hectare) sînt exploatate de străini.
  • Populaţia rezidentă a ţării a scăzut la începutul anului trecut la nivelul înregistrat în 1969, de circa 20 de milioane de locuitori. Cel mai semnificativ "val" de emigrări s-a înregistrat în 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, principala destinaţie la acea dată fiind Spania.
  • "Pe parcursul perioadei 1989-2012 populaţia stabilă a României s-a redus cu peste 3,1 milioane de locuitori. Mai mult de 77% din sporul negativ al populaţiei rezidente (stabile) din această perioadă a fost determinat de emigraţie", se arată într-un raport al Statisticii.
  • În ultimii 24 de ani s-a consemnat şi o accentuare a procesului de îmbătrânire a populaţiei. Vârsta medie a populaţiei a urcat de la 37,8 ani în 2002 la 40,9 ani în 2013, în contextul în care persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani erau cei mai numeroşi în rândul emigranţilor, la nivelul anului 2012.
  • Practicarea unui sistem de învăţământ total neperformant: dacă în 1930, potrivit recensământului, în România numărul analfabeţilor era de 9,8 milioane de persoane, iar în perioada comunistă, analfabetismul fusese aproape eradicat, în prezent, România a ajuns din nou ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa, cu peste 2 milioane. La bacalaureatul din iunie 2012, la 54 de licee din România niciun elev nu a reușit să promoveze examenul maturității. În 2013, rata medie de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost de 55,4%.
  • Neantizarea teritoriului naţional. Vânzarea şi concesionarea de terenuri cetăţenilor străini, în baza unor legi inacceptabil de permisive. S-a terminat cu „Nu ne vindem ţara!”. Jupuirea României prin retrocedări frauduloase de bunuri imobile – case, terenuri/munţi, păduri etc. – chiar şi sate întregi(!) cu bisericile şi cimitirele lor, pădurile defrişate masiv imediat după dobândirea lor în instanţă.
  • Desfiinţarea industriei: site-ul http://www.ziar15minute.net/2013/04/04/ prezintă o listă, cuprinzând 1256 de mari întreprinderi româneşti, cu peste 1000 de angajaţi pe unitate, unele ajungând la mai mult de 10.000 de salariaţi, care au fost distruse, falimentate sau privatizate fraudulos de către guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimii 25 de ani. În “strategia” haotică a politicilor economice româneşti de după ’90, singura certitudine predictibilă a fost corupţia.
  • Cheltuieli imense din bugetul de stat pentru achiziţii păguboase dictate din exterior – fregate, avioane, armament etc. Un sistem financiar bolnav, cu o economie subterană uriaşă – în anul 2013, reprezenta 40 de miliarde de euro, cu un mecanism de impozitare fiscală neeficient – în 2010 evaziunea fiscală a fost de 10 mld. Euro – şi având funcţionari corupţi până la cel mai înalt nivel – vezi cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar.
  • Cu împrumuturi uriaşe la bănci (instituţii financiare) precum FMI şi BM – aflată la zero în 1989, la începutul anului 2010, la sfîrşitul anului 2015 – 89 miliarde euro.
  • Slăbirea Bisericii Ortodoxe Române: Acceptarea pe teritoriul României a activităţii tuturor cultelor, sectelor, mişcărilor religioase esoterice – gen Biserica Scientologică, şi a grupărilor spirituale – gen MISA -“Mişcarea pentru Integrarea Spirituală în Absolut”, iniţiată de Gregorian Bivolaru şi bazată pe practici sexuale neotantrice.
  • Presiuni şi sprijin material din partea unor cercuri oculte din exterior pentru dezvoltarea în România a mişcărilor de emancipare a homosexualilor, având ca efecte directe disoluţia instituţiei familiei şi subminarea moralei creştine.
  • Europa „salvatoare” nu ne-a salvat niciodată de la nimic, ci, dimpotrivă, ne-a condiţionat (de exemplu, recunoaşterea Independenţei de la 1877 a condiţionat-o de încetăţenirea evreilor), ne-a vândut (la Ialta), ne impune norme (discriminarea pozitivă a minorităţilor – evrei, ţigani), penalităţi etc, deci nu ne va „salva” nici acum!

Dinu MIHAIL

Post-scriptum: Cu răbdarea treci şi marea. Dar Prutul? În orice caz, nu l-am trecut juisînd, din plăcerea măruntă de a ne bucura, ca precupeaţa în piaţă, de problemele şi necazurile altora. Aici avem de-a face cu deşertăciunea unei iluzii: tot ce se întîmplă în jur ar trebui, probabil, să ne fie şi nouă de învăţătură.

D. M.