Un politist filipinez a fost ucis de un cocos de lupta

Un poliţist a fost ucis în timpul unei descinderi la o luptă ilegală de cocoşi, pintenul metalic artificial al unuia dintre cocoşi secţionîndu-i artera femurală, informează Marţi AFP, potrivit agerpres.

Luptele de cocoşi rămîn foarte populare în arhipelagul filipinez şi adepţii lor pariază pe rezultatul unei lupte, în timpul căreia cele două păsări ce confruntă cu pinteni artificiali din metal tăios.

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele sportive şi culturale au fost interzise în Filipine pentru a limita orice risc de răspîndire a virusului.

Acest accident a avut loc Luni în provincia Samarul de Nord, în centrul arhipelagului, cînd locotenentul Christian Bolok a confiscat cocoşul de luptă în timp ce aduna dovezi împotriva desfăşurării acestui eveniment ilegal. Lama ataşată de pintenul păsării s-a împlîntat în coapsa stîngă a poliţistului, care a sîngerat pînă a murit, a declarat colonelul Arnel Apud, responsabil al Poliţiei din această provincie.

Trei persoane au fost arestate şi doi cocoşi de luptă au fost confiscaţi, precum şi doi pinteni metalici, în timpul acestei descinderi a Poliţiei în oraşul San Jose, a adăugat Apud, subliniind că este „pentru prima dată în cariera lui de 25 de ani cînd pierde un om din cauza unui pinten al unui cocoş de luptă”.