Un pescar a reusit sa prinda cel mai mare somn inregistrat vreodata

Cît măsoară "monstrul" şi unde a fost capturat

Un pescar german a reuşit să prindă cel mai mare somn capturat vreodată. ”Monstrul” măsoare 2,74 de metri şi a fost prins pe rîul Tarn, din Sud-vestul Franţei.

Jean-Christophe Conejero a devenit celebru după ce zilele trecute a reuşit să prindă în undiţă cel mai mare somn capturat vreodată. Este vorba despre un peşte care măsoară 2,74 metri. Vechiul record a fost stabilit în 2015, tot în Franţa, cînd a fost prins un somn cu un centimetru mai scurt decît cel de acum, 2,73 centimetri şi cu o greutate de 130 de kilograme.

Jean-Christophe Conejero a avut nevoie de aproximativ 10 minute pentru a scoate ”bestia” din apă. Bărbatul a recunoscut că ”a avut mare noroc” să prindă ”peştele vieţii”. De altfel, rîul Tarn a devenit cunoscut pentru peştii uriaşi care există aici. Frecvent, pescarii scot din apă somni de peste doi metri şi tot mai mulţi împătimiţi ai acestui sport din toată lumea vin aici din acest motiv.

Jean-Christophe Conejero este pescar sportiv de meserie, trăieşte în Germania, aproape de graniţa cu Franţa şi obişnuieşte să călătorească în toată lumea în căutare de capturi record.