UN NOU SONDAJ ELECTORAL II NUMESTE PE DODON SI LUPU DREPT PREFERATII MOLDOVENILOR LA PREZIDENTIALE

Un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor arată de peste 40% dintre respondenți îl va vota pe Igor Dodon la funcția de șef al statului. Față de precedentul sondaj făcut de aceeași asociație, Dodon crește în clasament cu 5%. Totuși, dacă la începutul lunii în sondajul „sociologilor și demografilor” Dodon era urmat de Maia Sandu, acum Marian Lupu vine în locul liderului PAS, cu 13,2%.

În topul încrederii de asemenea se află Igor Dodon ca personalitate politică, dar și partidul acestuia, PSRM. La capitolul încredere, PAS și Maia Sandu revin pe locul doi, moldovenii declarînd că au încredere în fostul ministru al Educației în proporție de 16,4%, față de 28,3% ale lui Dodon.

În Marian Lupu au încredere 16% dintre respondenți, în în Andrei Năstase - 12,1%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Legislativ, aflăm din sondaj că în Parlament ar accede cinci partide, și anume PSRM, cu majoritatea voturilor, PAS, PD, Partidul Nostru și PPDA.

Tot potrivit aceluiași sondaj, 56,8% dintre respondenți s-au arătat siguri că vor participa la alegerea șefului statului.

Sursa: Agora.md