Un nou sondaj de opinie NECOMANDAT de PDM. Dodon si PSRM in Top!

Barometrul Opiniei Publice a realizat un sondaj de opinie spre a afla care sunt preferinţele electorale ale moldovenilor dacă Duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Iată rezultatele:

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ar obține 26 la sută din voturile cetățenilor; Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține 12,3% din voturi, urmat de Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr cu 3,4%, iar Partidul Democrat din Moldova 2,8% din voturi. Pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova ar vota 2,5%, iar Partidul Nostru ar acumula cîte 2,4% din voturi.Ilan Șor și Partidul „ȘOR” ar acumula 1,6%, Partidul Liberal - 1,5%, iar Iurie Leancă și Partidul Popular European ar obține 0,8% din voturile cetățenilor. Pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova - 0,6 la sută, iar Partidul Unității Naționale - 0,4%.

Potrivit respondenților Barometrului Opiniei Publice, Igor Dodon este politicianul în care au cea mai mare încredere, respectiv 19,8% din respondenți. Pe locul doi în topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere este Maia Sandu, cu 8,3%, urmată de Andrei Năstase, cu 2,5% și Vladimir Voronin, cu 1,8% Topul este continuat de Ilan Șor, în care au încredere 1,7% din respondenți, în timp ce Pavel Filip și Vlad Plahotniuc se bucură de încrederea a 1,5% din participanții la sondaj.

Barometrul Opiniei Publice a fost efectuat în perioada 18 Noiembrie – 5 Decembrie 2017.

În cazul dat, avem de-a face cu un sondaj care exprimă cît mai aproape de adevăr opţiunile moldovenilor, fiind vorba de un sondaj necomandat de către un partid politic. În urmă doar cu cîteva zile, spre a manipul opinia publică, PDM comandase un sondaj de opinie în care acest partid ar fi acumulat 12,4%, iar la capitolul încrederea respondenţilor în politicieni, sondajul PDM îi acorda lui Vladimir Plahotniuc 21%. Acum faceţi comparaţiile de rigoare! Cine comandă muzica – plăteşte, nu-i aşa?