UN NOU PROIECT SOCIO-EDUCAŢIONAL

Poveştile Bunicilor Basarabeni

În această lună, august, 2013, Asociaţia Obştească "Schimbă Lumea" a lansat un nou proiect socio-educaţional cu titlul:  “Poveştile Bunicilor Basarabeni”.

Sînt invitaţi să aplice tinerii din Republica Moldova cu vîrsta cuprinsă între 16-25 de ani. Participanţii trebuie să elaboreze un eseu de circa o pagină şi jumătate, în care vor relata o întîmplare a buneilor sau străbuneilor lor, care au trăit pe teritoriul Basarabiei în perioada anilor 1940-1949 şi au avut de suferit în urma deportărilor şi foamei. Compunerea trebuie expediată pe următoarea adresă electronică pînă la finele lunii septembrie: aoschimba.lumea@gmail.com, pentru a fi supusă unei verificări.

Persoanele selectate în urma concursului de eseuri au posibilitatea să petreacă 5 zile din această toamnă într-un centru socio-cultural, unde vor participa la training-uri interactive şi vor învăţa lucruri noi de la experţi în comunicare şi leadership.

Cele mai bune lucrări vor fi traduse în limba engleză şi promovate în spaţiul online atît naţional cît şi internaţional.

Proiectul este finanţat de către “Departamentul Politic pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni” (DPRRP).

Lidia ISAC,
studentă în anul II, Facultatea de Jurnalism şi ştiinţe ale Comunicării, USM.