Un manager si-a scazut propriul salariu cu 90% ca sa poata creste veniturile angajatilor

Dan Price, director executiv al Gravity Payments, cu sediul în Seattle, a decis să-și reducă propriul salariu cu 90%, astfel încît angajații săi să poată beneficia de un salariu minim de 70.000 de dolari pe an. El a fost criticat și chiar catalogat drept „socialist” pentru decizia luată, i s-a spus că strategia nu este sustenabilă pentru afacere, dar Dan Price a stabilit un record de eficiență, potrivit People.

Dan a scris pe Twitter: „În urmă cu 6 ani, am crescut salariul minim din compania mea la 70.000 de dolari. Cineva m-a numit socialist.... De atunci, veniturile noastre s-au triplat, suntem un studiu de caz pentru Harvard Business School, iar de 10 ori mai mulți angajați și-au cumpărat case. Investiți întotdeauna în oameni."

„De cînd salariul nostru a crescut la 70.000 de dolari, acum 6 ani: veniturile noastre s-au triplat, numărul de angajați a crescut, numărul de clienți s-a dublat, angajații au făcut de 10 ori mai mulți copii, 70% dintre angajați și-au achitat integral datoriile, numărul caselor cumpărate de angajați a crescut de 10 ori, contribuțiile au crescut cu 155%”, a mai precizat Dan, care a mai prezentat și cîteva cifre legate de extinderea companiei și a spus că cel mai bine plătit angajat din companie cîștigă un salariu de patru ori mai mare decît salariul minim din companie (70.000 de dolari pe an).

Dan a mai spus că pandemia a lovit puternic compania, dar pentru că a creat o cultură a locului de muncă care i-a făcut pe angajați să știe că sunt apreciați, nu au pierdut timp depunînd eforturi pentru a se asigura că firma va supraviețui.

„La începutul pandemiei, am pierdut 55% din venituri peste noapte. Angajații noștri au fost atît de implicați încît singuri au propus să li redusalariile pentru a preveni disponibilizările. Am depășit furtuna, am dat toți banii înapoi, iar acum facem majorări".

Dan a spus că a decis creșterea salariilor cînd a aflat că unul din angajați are al doilea job la McDonald's, pentru a-și putea plăti datoriile. Și-a spus atunci că nimeni nu ar trebui să facă asta cînd lucrează deja cu normă întreagă.

Prima măsură luată a fost aceea de a-și reduce propriul salariu, ca să se asigure că toți angajații au venituri corecte.

„Nu îmi lipsește nimic din stilul de viață de milionar”, a mai spus el.

În urmă cu 6 ani, Dan Price și-a tăiat cu 90% salariul de 1 milion de dolari și a crescut salariile pentru 130 de angajați la cel puțin 70.000 de dolari. Între timp, o parte din salarii au mai fost majorate și nici un angajat nu cîștigă mai puțin de 70.000 de dolari.