Un mafiot italian implicat intr-una din cele mai cumplite crime a fost rearestat

Autorităţile italiene au anunţat, Vineri, rearestarea unui mafiot care a fost implicat într-unul din cele mai atroce acte de violenţă ale mafiei – răpirea unui copil de 12 ani care a fost apoi ucis şi dizolvat în acid, transmite dpa, scrie agerpres. Giuseppe Costa a făcut parte dintr-un comando al mafiei care l-a răpit pe Giuseppe Di Matteo, în vîrstă de 12 ani, în Noiembrie 1993. Înainte de a fi ucis, copilul a fost ţinut ostatic timp de 26 de luni.

Băiatul a fost victima unei vendette împotriva tatălui său, Santino Di Matteo, fost membru al Cosei Nostra, mafia siciliană, care s-a retras şi a cooperat cu Poliţia. Copilul a fost ţinut ostatic într-o celulă improvizată în casa lui Costa din provincia Trapani. Ulterior, Costa a stat 10 ani la închisoare, pînă în 2017, pentru rolul său în crimă.

Poliţia italiană anti-mafia DIA a explicat, Vineri, că Giuseppe Costa a fost arestat din nou pentru că după eliberarea sa a reluat legăturile cu grupuri ale mafiei din Trapani. El este acuzat acum de apartenenţă la o grupare infracţională organizată, fiind pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 15 ani închisoare.