Un lider de extrema dreapta din Danemarca a fost condamnat la inchisoare pentru rasism si defaimare

Avocatul Rasmus Paludan, liderul partidului de extremă dreaptă Stram Kurs din Danemarca, are interdicţie de a-şi exercita profesia pe durata a trei ani, fiind condamnat Joi la trei luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de rasism, informează Reuters, potrivit agerpres.

Formaţiunea Stram Kurs (Linia Dură) a fost la un pas de a intra în Parlament la ultimele alegeri din Danemarca, promovînd o politică bazată pe interzicerea islamului şi deportarea sutelor de mii de musulmani.

Paludan a intrat în atenţia publicului pentru prima oară în 2017 cînd a început să posteze clipuri video anti-musulmane pe Youtube.

Printre acţiunile sale scandaloase se numără şi arderea publică a Coranului, uneori înfăşurat în bacon, în ceea ce el a spus că este un tribut adus libertăţii de expresie.

Paludan a fost condamnat la 14 zile de închisoare condiţionată în 2019 pentru discurs rasist.

El se confruntă acum cu o condamnare la o lună de închisoare cu executare şi alte două luni cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat în 14 diferite capete de acuzare pentru rasism, defăimare şi şofat periculos.

În plus, ca parte a sentinţei, Paludan are interdicţie de a-şi exercita profesia timp de trei ani, iar permisul de conducător auto i-a fost suspendat pentru un an, fiind condamnat de asemenea la plata unei amenzi de aproximativ 40.000 de coroane daneze (circa 6.000 de dolari), a indicat Tribunalul într-un comunicat. Paludan a respins toate acuzaţiile.