Un influencer explica de ce Dodon a avut dreptate cind a spus ca virusul COVID-19 poate trece neobservat

Iurie Stanley, un influencer stabilit în Viena, a explicat de ce Președintele Igor Dodon a avut dreptate cînd a spus că virusul COVID-19 poate trece neobservat prin organismul omului. Tînărul susține că toate studiile demonstrează acest fapt.

“Organizația Mondiala a Sănătății ne spune: Unele persoane se infectează, dar nu dezvoltă nici un simptom. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80%) se recuperează de boală fără a avea nevoie de tratament special”, a scris Stanley pe Facebook. Tînărul mai spune că mesajul lui Dodon a fost rupt din context.

“Aceasta nu înseamnă că virusul Covid e identic cu gripa. Indubitabil e o afecțiune foarte gravă dar Dodon nici nu a spus ca virusul Covid e identic cu gripa. Să rămînem obiectivi. Redau exact ce a spus Dodon: “Acest coronavirus poate să treacă prin organismul omului și să nu observăm. Sunt toate studiile făcute. Așa cum trece o gripă (Dodon aici recurge la o comparație dar nu emite o teză de identificare). Parcă ai avut puțin probleme cu nasul, puțin ți-a trecut răceala prin tine și tu ai trecut coronavirusul, nici nu ai știut de lucrul acesta.” Mai mult ca atit, WHO ne spune că nici probleme cu nasul și nici răceală poți să nu dezvolți”, mai explicat Iurie Stanley.

Sursa: ABC NEWS