UN INCENDIU DE PROPORTII A MISTUIT O FERMA DE ANIMALE DIN RAIONUL CAHUL

O fermă de animale din satul Cotihana, raionul Cahul, a fost cuprinsă de un incendiu, cauza căruia încă nu a fost depistată. În urma incidentului, nici o persoană nu a avut de suferit, majoritatea animalelor au fost evacuate, însă 11 porci au fost totuși uciși de flăcări.

În jurul orei 3 dimineața, la fața locului au plecat trei autospeciale cu 15 pompieri și salvatori. Cînd au ajuns, pompierii au constatat că aproape 75% din fermă a fost mistuită de flăcări, din suprafață totală de 1600 metri pătrați.

La ora 04:14 minute, pompierii au anunțat localizarea incendiului. În consecință, nici o persoană nu a avut de suferit, cei patru paznici de noapte evacuîndu-se din zona de risc pînă la venirea salvatorilor.

De flăcări și fum a fost afectată clădirea pe o suprafață de 75 la sută, mistuiți fiind 1600 de baloți de furaj din interior, dar și 11 animale. Salvate au fost 120 de oi și 85 de porci. La orele dimineții, echipele de pompieri continuau lucrările pentru lichidarea totală a incendiului și pentru lucrări de spălare-demontare. Urmează să fie cercetate circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului.

Sursa: agora.md