Un hispanic american a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru incendierea unui steag al homosexualilor arborat la o biserica din Ames, Iowa

Un bărbat din Iowa care a incendiat în Iunie un steag al homosexualilor arborat la o biserică a fost condamnat la peste 16 ani de închisoare, informează FoxNews. Adolfo Martinez, în vîrstă de 30 de ani, a fost găsit vinovat luna trecută pentru infracțiunea de ură, hărțuire de gradul al treilea și utilizarea nechibzuită a focului, a informat Des Moines Register. Martinez a furat un steag al homosexualilor arborat pe „Biserica Unită a lui Hristos” din Ames, situată la circa 35 de mile Nord de Des Moines și i-a dat foc lîngă un club de striptease, pe 11 Iunie, conform comunicatului Poliției.

Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor că a furat steagul din biserică și l-a incendiat, pentru că se opune homosexualității. Martinez a fost arestat în luna Iunie și a primit sentința luna trecută. El a primit 15 ani pentru infracțiunea de incendiere, un an pentru folosirea nechibzuită a focului sau a explozibililor și 30 de zile pentru hărțuire. Sentințele urmează a fi executate consecutiv.