UN GRUP DE PROFESORI DE LA LICEUL „DANTE ALIGHIERI” CER DEMISIA CORINEI FUSU

Protestele profesorilor de la Liceul „Dante Alighieri” din Capitală contra directoarei Rodica Guțu continuă. Potrivit dascălilor, Guțu a fost aleasă în funcție pe linie de partid, iar ultimele declarații ale ministrului Educației, Corina Fusu, spun profesorii, „sînt părtinitoare, fiind clar de partea cui este ministrul”. Profesorii au adresat acuzații dure la adresa lui Fusu și au cerut demisia acesteia printr-o petiție.

„Corina Fusu a spus că unii pedagogi sînt nemulțumiți de rezultatele concursului. Dacă dumneaei nu știe, termenul „unii” se referă la o minoritate, dar de fapt toată lumea a fost implicată în această problemă. Ea ne dă din deget și spune că dăm dovadă de nesupunere civică. Bine că cunoaște termenul acesta, dar el presupune o formă de protest față de ilegalități. Civismul nu are nimic cu supunerea”, spune Natalia Diacenco, profesoară de istorie la „Dante Alighieri”.

Corina Fusu a rostit de la tribuna Legislativului, pe data de 9 iunie, că îi este rușine pentru profesorii protestatari, spunînd că Rodica Guțu se află în funcție conform meritelor. „Cum poate să spună că îi este rușine de comportamentul unor profesori fără a se întîlni cu ei? Unui ministru să-i fie rușine de cîțiva profesori e infim, pe lîngă a le fi rușine majorității profesorilor pentru ministru lor”, a mai adăugat Diacenco.

Grupul de profesori a prezentat și o serie de fotografii și acte prin care au încercat să arate că Rodina Guțu a fost promovată în funcție datorită unor relații persoanale cu funcționarii Ministerului Educației.

La finalul conferinței de presă, profesorii au cerut demisia Corinei Fusu și a Rodicăi Guțu printr-o petiție.

Felicia NEDZELSCHI (agora.md)