UN FILM DESPRE WIKILEAKS VA DESCHIDE FESTIVALUL DE FILM DE LA TORONTO DIN SEPTEMBRIE

Cel mai mare festival de film din America de Nord se va deschide pe 5 septembrie la Toronto, în Canada, cu proiecţia în premieră mondială a peliculei "The Fifth Estate", un thriller dramatic referitor la culisele site-ului WikiLewks, a relatat miercuri canalul internaţional de televiziune France 24.

Realizat de Bill Condon şi cu Benedict Cumberbatch în rolul lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, "The Fifth Estate" povesteşte despre debuturile acestui site care a zguduit diplomaţia internaţională divulgînd în 2010 informaţii sensibile.

"Este un film despre care noi credem că reprezintă una dintre cele mai importante chestiuni ale epocii noastre: informaţia şi cine o controlează", a declarat marţi presei directorul artistic al Festivalului internaţional de film de la Toronto (TIFT), Cameron Bailey.

Patronul festivalului, Piers Handling, a dezvăluit o listă preliminară cu patruzeci de lungmetraje care vor fi proiectate pînă pe 15 septembrie, majoritatea în premieră mondială. Este îndeosebi cazul filmului "Mandela: Long Walk to Freedom", al realizatorului Justin Chadwick, care se bazează pe autobiografia fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela. Rolul lui Mandela este interpretat de Idris Elba.