UN DOCUMENT VECHI DE PESTE 1.500 DE ANI, DESCOPERIT ÎN TURCIA, SUSŢINE CĂ IISUS NU A FOST CRUCIFICAT

O carte veche de aproximativ 1.500 – 2.000 de ani a fost descoperită în Turcia (în fotografie, o puteţi vedea expusă în Muzeul Etnografic din Ankara). Documentul a fost descoperit în anul 2000 şi păstrat secret, susţine publicaţia National Turk şi conţine “Evanghelia după Barnabas”, un discipol al lui Iisus Hristos. Aceasta susţine că Iisus nu a fost fiul lui Dumnezeu, nu a fost crucificat, ci a fost doar un profet.

Documentul îl numeşte pe apostolul Pavel „un impostor” şi mai susţine că Iisus s-a ridicat la ceruri viu, iar în locul său ar fi fost crucificat, de fapt, Iuda Iscarioteanul. Potrivit publicaţiei citate, documentul a fost găsit la o bandă de hoţi, în timpul unei operaţiuni în zona Mediteranei. Hoţii erau acuzaţi de furtul unor antichităţi, de săpături ilegale şi de posesie neautorizată de explozibili.

Despre document se spune că ar valora aproximativ 28 de milioane de dolari. Conform aceleiaşi surse citate, experţi care au analizat documentul (inclusiv autorităţi religioase musulmane) susţin că acesta ar fi autentic; cartea este scrisă cu litere aurite, pe piele, în limba aramaică, adică limba lui Iisus Hristos.

Textul are o perspectivă similară celei islamice, contrazicînd Noul Testament şi învăţăturile acestuia despre creştinism. Potrivit documentului, Iisus ar fi prezis apariţia profetului Mahomed, cel care a fondat islamul, 700 de ani mai tîrziu. Ceea ce ştim pînă acum în legătură cu Biblia, cartea de bază a creştinismului, este că a fost formată prin alegerea Consiliului de la Niceea a unor evanghelii care să o compună. Alte evanghelii, inclusiv cea a lui Barnabas, au fost excluse, în favoarea celor patru pe care le cunoaştem acum, semnate de Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

De atunci încoace, însă, diverse alte texte „biblice” au fost descoperite, precum manuscrisele de la Marea Moartă sau evangheliile gnostice, toate producînd îngrijorare în rîndul înalţilor oficiali ai bisericilor creştine. Vaticanul a solicitat autorităţilor turceşti să îi permită examinarea documentului aflat în Turcia şi analizarea lui în cadrul instituţional al centrului catolicismului. În anul 2000, anunţul descoperirii documentului a fost catalogat drept „o minciună islamică” în presa internaţională a lumii creştine.

Articol preluat din Totb.ro
Surse originale ale articolului: Sons on the Pyre, National Turk Report
Sursa: Higher Perspective
Foto: Ethnography Museum of Ankara