UN DEPUTAT PSRM A PARTICIPAT LA SARBATORIREA ZILEI PRIMEI REPUBLICI ARMENE

Deputatul din Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, președintele Comunității Armene din Moldova, Gaik Vartanean, a participat, pe 28 mai, la sărbătorirea Zilei Primei Republici Armene. ”Am participat la evenimentele oficiale și la tradiționala depunere de flori la complexul memorial Sardarapad, unde a participat toată conducerea Armeniei, inclusiv Catolicosul tuturor armenilor, premierul, președintele, spicherul și întreaga componență a Parlamentului”, a scris Vartanean pe rețelele de socializare.

Subliniem că pe 28 mai 1918, după victoria în bătălia de la Sardarapad, a fost restabilită independența Armeniei, care fusese sub jugul străvechilor cuceritori de mai bine de șase secole.

Vartanean  şi prim-ministrul Armeniei Nicol Pașinyan s-au felicitat reciproc. ”Am felicitat liderul armean cu sărbătoarea și am transmis salutări cu cele mai sincere urări de bine din partea armenilor din Moldova și a tuturor cetățenilor țării noastre, la fel și din partea Parlamentului și a Președintelui”, a spus Vartanean.

Anterior, socialistul a avut un șir de întrevederi importante cu reprezentanții și conducerea fracțiunii de la guvernare din Parlamentul armean, cu deputații Gor Gevorgyan, Narek Mkrtchyan, Alexei Sandrîkov, cît și cu liderul fracțiunii Lilit Makunts. ”Am discutat o serie de posibile proiecte umanitare comune. Am fost de acord cu stabilirea și intensificarea cooperării, atît la nivel interparlamentar, cît și la nivel de fracțiuni”, a declarat Gaik Vartanean.