UN CUNOSCUT AGRONOM DIN MOLDOVA S-A STINS DIN VIATA

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare anunţă cu tristeţe, trecerea la cele sfinte, la vîrsta de 64 de ani, a cunoscutului agronom Mihail Suvac.

Mihail Suvac s-a născut la data de 11 mai 1952 în s. Tănătari, r-nul Căuşeni. Absolveşte Institutul Agricol ”M. V. Frunze” din Chişinău în 1974, an în care îşi începe activitatea de muncă în domeniul horticol şi fitotehnic, ocupînd de-a lungul timpului mai multe funcţii în diferite organizaţii, laboratoare şi instituţii de stat din domeniul agricol.

La data de 24 aprilie 1996 este numit în funcţia de specialist principal al Secţiei pentru Dezvoltarea Bazei Materiei Prime Pomilegumicole din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, ulterior cariera sa de funcţionar public cunoscînd o ascensiune continuă pînă la funcţia de Şef al Direcţiei politici de producţie, procesare şi reglementări de calitate a producţiei vegetale, funcţie deţinută din 2006 şi pînă în momentul plecării dintre noi.

A educat şi a format generaţii întregi de specialişti în domeniu, fiind totodată şi un om de aleasă ţinută morală şi academică, un prieten de nădejde şi un coleg apreciat.

Personalitate eminentă şi un specialist cu renume în domeniul agroindustrial, Mihail Suvac s-a dăruit întru totul domeniului său de activitate, fapt pentru care în repetate rînduri i-au fost decernate medalii, diplome, mulţumiri şi alte forme de recunoştinţă. Dintre cele mai semnificative menţionăm Ordinul „Gloria Muncii” (2012), Diploma Guvernului Republicii Moldova de gr. I (2013), Medalia „80 de ani ai UASM” (2013), Diploma de Onoare a Consiliului Coordonator Interguvernamental pentru Seminologie a CSI (2016), Diploma de Onoare a MAIA (2002, 2012, 2015).

Colectivul de muncă al Ministerului îşi exprimă profundul regret, compasiunea şi sincerele condoleanţe familiei şi celor care i-au fost dragi şi apropiaţi.