Un copil de 8 ani a cumparat cu o suma uriasa cinci proprietati la o licitație din Sydney

Un băiat australian de numai 8 ani a devenit unul dintre cei mai tineri dezvoltatori imobiliari din lume după ce a achiziționat cu 970.000 de dolari australieni (aproape 600.000 de euro) cinci apartamente în Sydney, la o licitație.

La licitație, Michael Hamdan s-a angajat într-o adevărată luptă cu alți șase competitori și, în final, a devenit cîștigătorul grupului de proprietăți scoase la vînzare cu suma de 800.000 de dolari australieni, potrivit Yahoo News.

Copilul și-a învins competitorii aplicînd o strategie de licitare la care apelează profesioniștii. Mentorul lui Michael este tatăl său, un important investitor imobiliar.

Mark Saleh, agentul care a vîndut proprietățile, a declarat pentru Realestate.com.au că participarea băiatului la licitație a trimis o undă de șoc în rîndul celorlalți participanți.

„N-am văzut niciodată așa ceva. Toți ceilalți ofertanți au fost puțin șocați”, a spus agentul.

La cei 8 ani pe care îi are, tînărul Michael nu este în măsură să achiziționeze direct proprietățile, tatăl lui fiind implicat în încheierea documentelor. Însă acesta spune că vrea să-și implice fiul pe deplin în procesele de achiziție și afaceri pentru a-și dezvolta abilitățile.

„Eu nu mă simt foarte confortabil cînd particip la licitații, iar asta nu a fost ușoară. Sper că acest episod îi va crește încrederea. Michael va fi implicat în toate deciziile și va face propriile alegeri. Este dificil să intri pe piața imobiliară și vreau să-mi instruiesc fiul. Încerc să-l învăț tot ce știu”, a declarat tatăl copilului.

Tatăl lui Michael a adăugat că acesta a fost de-a dreptul extaziat să participe la licitație dovedind un talent peste măsură.

Cele 5 proprietăți vor fi renovate și ulterior închiriate, fiind o afacere pe care o va gestiona Michael.

Conform cercetărilor efectuate de o bancă australiană, vîrsta medie la care un rezident din Sydney își cumpără prima locuință este de 38 de ani.