UN CONCURS AL TINERILOR PIANIŞTI A ÎNCEPUT LA CHIŞINĂU

Cea de-a doua ediţie a Concursului Tinerilor Pianişti "Ignacy Paderewski" a început la Chişinău. Evenimentul are loc în perioada 12-14 noiembrie la Filarmonica Naţională "S.Lunchevici", sub patronajul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova şi a "ZEN CLUB".

Surse de la Ambasada Poloniei a specificat pentru agenţie că scopul competiţiei este de a promova creaţiile compozitorilor polonezi. În concurs participă elevi ai şcolilor, liceelor şi colegiilor de muzică, cu vîrsta cuprinsă între şase şi 20 de ani.

Participanţii cu vîrsta între şase şi 13 ani prezintă o piesă a unui compozitor polonez şi o piesă în stil Barocco. Concurenţii cu vîrsta între 13 şi 20 de ani prezintă o sonată clasică, un studiu al compozitorului F.Chopin şi o altă creaţie a unui compozitor polonez (I.Paderewski, F.Chopin, K.Szymanowski).

Din componenţa juriului concursului fac parte reprezentanţi ai Ambasadei Poloniei, ai liceelor de muzică "C.Porumbescu", "S.Rahmaninov", ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, ai Filarmonicii Naţionale "S.Lunchevici".

Sursa: Moldpres