UN CICLON VINE PESTE MOLDOVA

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță condiții meteorologice complicate în zilele de 27- 28 ianuarie, cînd asupra țării noastre se va deplasa un ciclon sudic.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare. Va avea loc intensificarea vîntului din nord de pînă la 15/20 de metri pe secundă, iar izolat va viscoli și se vor forma troiene. În același timp, pe drumuri se va forma ghețuș și depuneri de lapoviță.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă populația să manifeste responsabilitate, în special, conducătorii auto. Șoferii sînt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză, iar dacă aleg o destinați mai lungă să țină bateria telefonului încărcată.

Atenționarea este și pentru oamenii care au în grijă minori. Părinții sînt rugați să-și monitorizeze copii și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci cînd vin și pleacă din instituțiile școlare. În caz de situații de risc oamenii sînt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Sursa: sputnik.md