Un cersetor roman din Franta si-a donat toti banii pentru victimele inundatiilor

Ion-Nelu Gioroiu, poreclit „Jojo”, are 52 de ani și de patru ani doarme pe străzile din Nisa. A făcut, însă, un gest cu care a impresionat toată comunitatea, iar acum este recompensat pentru omenia de care a dat dovadă.

Jojo, care trăiește din ceea ce primește de pomană și din vînzarea unei reviste editate de o asociație umanitară, și-a donat toți banii pe care îi avea – adică 150 de euro – pentru victimele inundațiilor din Alpes-Maritimes, după ce zona a fost măturată de furtuna Alex. Bărbatul a spus că a fost impresionat de suferința acestor oameni și vrea să-i ajute atît cît poate el, potrivit 20minutes.fr.

Cea mai mare parte a sumei a adunat-o vînzînd revista asociației Solidarity 06, editată în beneficiul persoanelor fără adăpost. În ultimul număr, revista prezintă și povestea lui Jojo, care spune că cele mai mari dorințe ale lui sunt să-și găsească un loc de muncă, să aibă o casă și să meargă la un curs de limbă franceză.

Jojo s-a adresat asociației atunci cînd s-a decis să facă donația. Cei de aici, care îi știu situația, au rămas fără cuvinte cînd bărbatul s-a dus cu două pungi de monede, toate economiile lui, și a spus că vrea să ajute.

Toată comunitatea a fost impresionată de gestul românului, așa că acum își vede îndeplinite toate dorințele exprimate în articolul apărut în revistă. Primăria i-a oferit un loc de muncă la serviciul de curățenie, iar o persoană anonimă i-a pus la dispoziție o locuință prin intermediul unei asociații umanitare.

„L-am trezit azi dimineață la 8, în apartament. Este fericit pînă în ceruri”, spune binefăcătorul anonim, care a adăugat că va continua să-l ajute pe Jojo și va merge împreună cu el la consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele care i-au fost furate pe stradă.

Presa franceză spune că Ion-Nelu Gioroiu s-a născut la Craiova, dar a fost abandonat la naștere și dus la orfelinat, după care a trăit pe străzi. După Revoluție s-a dus în Italia, unde a lucrat fără acte legale, iar în 2017 a ajuns în Franța.