Un celebru parc de distractii din Paris isi inchide principalul punct de atractie

Parcul Asterix din regiunea pariziană a anunţat Luni închiderea delfinariului său, care găzduieşte opt cetacee, înaintea dezbaterii unui proiect de lege împotriva abuzurilor comise asupra animalelor, informează AFP. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său, Delfinariul celebrului parc de distracţii situat la Nord de Paris, datînd din 1989, indică faptul că această „decizie de închidere se bazează pe dorinţa de a se concentra asupra activităţii sale istorice de parc de distracţii”. „Ne gîndim la acest lucru de ani de zile. Aş spune chiar că decizia a fost luată acum trei ani”, a declarat pentru publicaţia Le Parisien directorul general al parcului, Nicolas Kremer.

Marţi, la Adunarea Naţională va începe examinarea în primă lectură a legii propuse împotriva abuzurilor comise asupra animalelor. Textul prevede în special că ţinerea şi reproducerea cetaceelor în captivitate este interzisă, la fel şi participarea acestora la spectacole. În Franţa, acest lucru se întîmplă în trei locaţii: Parcul Asterix, Parcul zoologic Planete Sauvage (vest) şi Parcul tematic acvatic Marineland (sud).

Cei opt delfini din Parc Asterix „vor fi transferaţi în primul trimestru al acestui an către unele din cele 27 de delfinarii europene certificate de autorităţile ştiinţifice şi guvernamentale, care îndeplinesc cele mai bune criterii privind bunăstarea animalelor, stabilite de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA ), dar şi cerinţele Asociaţiei Europene a Mamiferelor Acvatice (EAAM) în privinţa mixajului genetic corect”, a indicat parcul deţinut de grupul Compagnie des Alpes.

Închis din cauza restricţiilor impuse în urma epidemiei de COVID-19, parcul – care primeşte anual peste 2 milioane de vizitatori – urmează să se redeschidă pe 3 Aprilie.