UN BARBAT VA STA TOT RESTUL VIETII LA INCHISOARE PENTRU OMORUL UNUI CONSATEAN

Un bărbat în vîrstă de 54 de ani din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă își va petrece tot restul vieții după gratii, după ce ar fi omorît un consătean. Verdictul a fost dictat la sfîrșitul săptămînii trecute după ce magistrații au admis în mod integral solicitarea Procuraturii raionului Ștefan Vodă de a-l condamna la detențiune pe viață. Bărbatul a mai fost încarcerat anterior pentru un alt omor.

Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit pe 13 iunie curent, într-o rîpă din satul Talmaza de o localnică. Aceasta a și a anunțat pe oamenii legii. La scurt timp după descoperirea macabră, procurorii din Ștefan Vodă au stabilit circumstanțele celor întîmplate, iar făptașul a fost reținut și ulterior arestat. Pînă la pronunțarea sentinței, acesta s-a aflat în custodia statului.

Potrivit probatoriului, în seara zilei de 12 iunie, inculpatul, împreună cu victima, au servit băuturi alcoolice, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă. Inculpatul i-a aplicat victimei multiple lovituri cu mîinile și picioarele, după care l-a îmbrîncit într-o rîpă din localitate și a plecat acasă.

Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că a recurs la acest gest pentru a-și răzbuna tatăl, care acum 10 ani, ar fi fost omorît de către victimă.

Inculpatul a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 20 de ani închisoare pentru omorul unei tinere, săvîrșit cu o deosebită cruzime. În martie 2019, acesta a fost eliberat, înainte de termen, din detenție, iar peste un an a recidivat.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.