UN BARBAT DIN EDINET A FOST OMORIT IN BATAIE

Un bărbat de 46 de ani din raionul Edineț și-a pierdut viața agresat de un consătean de 20 de ani. Anterior bărbatul a mai fost bătut de tînăr, ultimul fiind condamnat pentru fapta sa la muncă neremunerată în folosul comunității.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Edineț, Svetlana Talpă, a declarat că oamenii legii au fost alertați duminică, 29 septembrie, de către o femeie din localitate. Femeia a comunicat că lîngă gospodăria sa, la sol, se află cadavrul unui bărbat.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că, sîmbătă seara, victima a consumat alcool împreună cu alți doi tineri, de 20 și 22 de ani, acasă la ultimul. Într-un moment dat, între victimă și tînărul de 20 de ani s-a iscat un conflict. Și aceasta pe motiv că anterior, după ce victima a fost maltratată de acel tînăr, a depus o plîngere la poliție, fiind pornită o cauză penală. Ca urmare, tînărul a fost condamnat la muncă neremunerată în folosul comunității.

De această dată, lovit cu pumnii și picioarele pe diferite părți ale corpului, victima nu a supraviețuit.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru omor intenționat. Tînărul a fost reținut, iar dacă va fi găsit vinovat riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Sursa: IPN