UN BARBAT A FOST CONDAMNAT PENTRU VIOLUL UNEI MINORE

Un locuitor al UTA Găgăuzia a fost condamnat la 9 ani 11 luni şi 15 zile privațiune de libertate pentru infracţiuni sexuale comise asupra unei minore.

În luna noiembrie 2018, la doar cîteva luni după eliberarea din locurile de detenţie, îndreptîndu-se cu automobilul în municipiul Comrat, individul a acostat o minoră în vîrstă de 17 ani, care intenţiona să se deplaseze cu transportul de ocazie într-o localitate din raionul Ceadîr-Lunga.

Astfel, sub pretextul transportării minorei pînă în satul ei de baştină, individul a ademenit-o în automobilul său. În timpul deplasării, însă, acesta a virat de pe traseu într-o livadă, unde prin aplicarea forţei fizice şi psihice, a comis în privinţa acesteia acţiuni violente cu caracter sexual.

Pentru acţiunile sale infracţionale, inculpatul a fost condamnat la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, iar la pedeapsa aplicată a fost adăugată partea neexecutată a pedepsei stabilite printr-o sentinţă anterioară, fiind condamnat la o pedeapsă definitivă de 9 ani 11 luni şi 15 zile de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.