UN AUTOMOBIL A INTRAT INTR-O PIZZERIE DE LINGA PARIS; O FETITA A FOST UCISA, NU A FOST ATENTAT

Un automobil a intrat luni seara, puțin după ora locală 20.00, într-o pizzerie din localitatea Sept-Sorts din apropierea Parisului; incidentul s-a soldat cu moartea unei fetițe în vîrstă de 13 ani și rănirea gravă a patru oameni, informează autoritățile locale citate de agențiile de presă internaționale. Alte opt victime au suferit răni ușoare. Unul dintre cei în stare gravă este fratele mai mic al fetei decedate.

Șoferul, în vîrstă de 32 de ani, nu are antecedente penale și nu era cunoscut serviciilor de informații. El a declarat jandarmilor care l-au arestat că a încercat să se sinucidă duminică, iar luni s-a hotărît să mai încerce o dată.

Parchetul din Meaux a afirmat că a fost "un act intenționat", dar care "a priori nu are nimic de-a face cu un act terorist"; ipoteza teroristă a fost respinsă și de un purtător de cuvînt al ministerului de interne.

Miercurea trecută, un autovehicul a lovit miercuri un grup de militari în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului; șase soldați au fost răniți. Anul acesta și anul trecut s-au înregistrat mai multe incidente similare în întreaga lume. Primul și cel mai grav a avut loc pe 14 iulie 2016, la Nisa: un terorist a intrat în viteză cu un camion în mulțimea de pe Promenade des Anglais, în timpul festivităților de Ziua Națională a Franței. În urma atacului au murit 86 de oameni și au fost răniți 434.

Sursa: Agerpres