Un asasin platit a putut fi condamnat cu ajutorul unui ceas inteligent

Dispozitivele electronice pot ajuta şi la condamnarea unor criminali. Pe această listă se poate pune şi un model Garmin Forerunner, care a fost folosit de un asasin în Anglia, unde era cercetat pentru două crime. Datele înregistrate de ceas au reuşit însă să îl conecteze pe Mark „Iceman” Fellows de una dintre acestea.

Conform Manchester Evening News, Mark Fellows a folosit un ceas de fitness Garmin Forerunner, în timp ce cerceta zona apropiată a casei în care locuia o ţintă de a sa, Paul Massey, cu cîteva zile înainte de a comite crima. Brăţara a arătat că acesta a ajuns pe bicicletă, a mai mers puţin pe jos pînă în apropierea casei unde a stat aproximativ 8 minute, după care a plecat, scrie go4it.

Specialiştii care au analizat datele de pe dispozitivul Garmin precum coordonate GPS şi viteza de deplasare au depus mărturie în Tribunal în cazul lui Fellows. Aceştia au concluzionat că acesta a fost în acel moment în zonă pentru a întocmi o strategie pentru crima pe care urma să o comită după două luni. Fellows a primit 10.000 de lire sterline pentru această crimă, însă acesta fost prins abia după trei ani.

Ceasul Garmin a fost elementul lipsă care a reuşit să ducă la o sentinţă cu închisoare pe viaţă pentru Mark Fellows. Iniţial, dispozitivul a fost  depistat într-o fotografie mai veche a lui Fellows, în care îl purta în timpul unui maraton. A putut fi recuperat de Poliţie cu ajutorul unui mandat de percheziţie.