Un american de origine romana cistiga in SUA milioane de dolari din pariuri sportive si ponturi

David Oancea – „Vegas Dave” – este un american cu origini românești care a cîștigat milioane de dolari din pariuri sportive, ponturi și tranzacționarea unor obiecte sportive de colecție.

Vegas Dave are 43 de ani și s-a născut în Michigan, însă tatăl său este român din Sibiu, care a emigrat în 1969 în SUA. Mama lui David Oancea este o japoneză din Hawaii.

Potrivit Forbes, David Oancea, a cîștigat peste 5 milioane de dolari doar din pariuri sportive. În 2015, a cîștigat 2,5 milioane de dolari după ce pariat pe echipa cîștigătoare a titlului la fotbal american.

În prezent, nu poate să parieze, pentru că o instanță i-a interzis să facă acest lucru timp de trei ani, însă face bani oferind ponturi sportive și tranzacționînd obiecte sportive de colecție. Astfel, în August 2020, a vîndut cu 3,9 milioane de dolari un card cu autograful și poza lui Mike Trout, jucător celebru de baseball, la o licitație online. „Cînd am cumpărat acest card, toată lumea a spus că sunt nebun pentru că am cheltuit aproape jumătate de milion pe o bucată de carton", a spus Oancea. Cardul îl cumpărase anterior cu suma de 400.000 de dolari, de la un colecționar din Taiwan.

Vegas Dave e un star și pe rețelele sociale, unde este urmărit de milioane de fani. Aici postează numai imagini cu grămezi de bani, cu obiectele de lux pe are și le cumpără și cu iubita fotomodel.

Pariază din anul 2000. Atunci și-a anunțat părinții că merge la universitate, dar cu 10.000 de dolari împrumutați s-a dus la cazinou. Prima lovitură importantă a dat-o în 2010, cînd a cîștigat 200.000 de dolari cu un pariu sportiv.