Un adolescent este acuzat ca si-a ajutat prietena sa se sinucida. El a filmat momentul

Un tînăr din Utah, SUA, este acuzat de omor pentru că și-ar fi ajutat o prietenă, în vîrstă de 16 ani, să se spînzure. Adolescentul a recunoscut că este vinovat de o altă infracțiune însă, mai puțin gravă. Procurorii îl acuză pe Tyerell Przybycien, în vîrstă de 19 ani, că a contribuit la moartea prietenei lui, Jachandra Brown, în Mai 2017. El ar fi ajutat-o pe fată să se spînzure, într-o pădure, după ce i-a cumpărat funia, i-a prins-o de copac și i-a pus la dispoziție un scaun, potrivit People. Procurorii spun că Przybycien este fascinat de moarte și a fost entuziasmat de faptul că o poate ajuta pe fată, după ce i-ar fi trimit un mesaj unui prieten: „E ca și cum scap ușor după ce am omorît pe cineva”.

Adolescentul nu doar că ar fi fost prezent în momentul în care fata a trecut în neființă, dar a și filmat momentul. După ce tînăra și-a pus funia la gît a inhalat un aerosol care îi permitea să-și piardă cunoștința înainte. Autoritățile spun că în video se poate observa cum fata chicotește înainte să-și piardă cunoștința și să cadă de pe scaunul pe care îl folosea ca sprijin. Przybycien continuă să filmeze spunîndu-i fetei „Confirmă-mi dacă ești ok”. Videoclipul se încheie după ce bărbatul spune: „Cred că o să las asta aici acum”.

La scurt timp, corpul fetei a fost descoperit de o persoană care trecea prin zonă, iar adolescentul a fost găsit plîngînd nu departe de cadavrul fetei. Procurorii spun că dacă tînărul nu o ajuta, cel mai probabil fata nu ar fi reușit să-și pună planul în aplicare și nu ar fi murit. Przybycien riscă închisoare pe viață în acest caz. De asemenea, tînărul și-a recunoscut recent vinovăția pentru o altă acuzație, mai exact că deține materiale pornografice cu copii și cu scene violente. Przybycien urmează să fie audiat din nou la începutul lui Decembrie.