ULTIMA ORA! STAREA DE URGENTA A FOST PRELUNGITA

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă în data de 31 iulie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

Prim-ministrul Ion Chicu anunță că se extinde starea de urgență în sănătate publică pînă în data de 31 iulie. 

Șeful Guvernului a anunțat că va rămîne în vigoare și restricția cu privire la respectarea regimului de izolare de 14 zile de către cetățenii care revin în țară de peste hotare.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Din păcate, trebuie să păstrăm același regim de autoizolare pentru 14 zile pentru cetățenii noștri care revin de peste hotare. Nu este posibil acum să eliminăm această restricție. Bineînțeles că îi primim pe cetățenii noștri care revin acasă, dar va trebui 14 zile să păstreze acest regim de carantină”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a menționat că prelungirea stării de urgență în sănătate publică a fost necesară, avînd în vedere că situația epidemiologică este în continuare una complicată. 

Anterior, Guvernul a instituit stare de urgență în sănătate publică pînă în data de 15 iulie, dar întrucît acest termen expiră în curînd, iar pentru că numărul cazurilor noi de COVID-19 nu a scăzut semnificativ, astăzi s-a decis prelungirea regimului.

Sursa: sputnik.md