Ultima ora: Andrian Candu, candidatul Partidului Pro Moldova, nu are dreptul legal sa participe la alegerile prezidentiale!

Astăzi, 18 Septembrie, cu cîteva clipe în urmă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat și a decis că Andrian Candu, candidat din partea Partidului Pro Moldova la alegerile prezidențiale, nu are dreptul legal să participe la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

În cadrul ședinței, „Pro Moldova” a solicitat recuzarea lui Maxim Lebedinschi, membru al Comisiei, de la examinarea subiectului, însă propunerea nu a fost susținută de nici un membru CEC.

Respingerea candidaturii lui Andrian Candu la funcția de Președinte al Republicii Moldova a fost votată cu 5 voturi pro și 2 abțineri.

Membrii CEC au invocat mai multe motive legate de falsurile pe care le-au depistat în listele de susținere prezentate – semnături duble a unor susținători, acte de identitate expirate, nume schimbate, persoane inexistente etc. În acest context, intenția Pro Moldova de a-l înainta pe Andrian Candu la Președinție trădează și rea-credință premeditată.